Articole - Scari interioare

Scari interioare

Constructia de scari interioare este intotdeauna complexa. Trebuie luat intotdeauna in seama nu numai arhitectura cladirii dar si designul dorit de client pentru constructia de scari interioare - este nevoie de o imbinare intre nevoile constructorului, arhitectului si beneficiarului pentru obtinerea unui produs final - scari interioare - la parametri ceruti. Mai mult, exista atat norme legale, cat si norme de siguranta care fac din scari interioare un proiect complex. Astfel, la designul de scari interioare trebuie sa tinem seama si de normele legale de protectia si stingerea incendiilor, de normele anti-seismice, dar si de faptul ca suprafetele componente de pe scari interioare trebuie sa nu permita alunecarea sau alte probleme cu potential periculos mare.
Designul de scari interioare trebuie sa tina seama si de unele particularitati tehnice si artistice. Astfel, un spatiu monumental de mare anvergura, se va folosi de scari interioare ample, centrale, cu design masiv, care pun in valoare casa. Un spatiu intim, se va folosi de scari interioare mai modeste, eventual in spirala, pentru a oferi un spatiu utilizabil cat mai mare pentru membri familiei la ambele etaje. In cazul cladirilor de birouri, scari interioare se pot instala atat ca parte componenta a ansamblului public (de exemplu, pentru birouri pe doua etaje, sau pentru mansarde), dar si ascunse, ca scari interioare de urgenta, complementand liftul. In cazul constructiilor de scari interioare in spatii publice, insa, trebuie tinut constant cont de reglementarile cu privire la accesibilitate. Astfel, pe langa scari interioare trebuie furnizate si lifturi sau rampe.
Exista astfel o multitudine de modele de scari interioare disponibile - de la monumentalitatea unor scari interioare de palat pana la practicalitatea unor mici scari spirala pentru o casa familiala mica. Oricare ar fi nevoile dumneavoastra insa in domeniul de scari interioare, puteti sa ne contactati dand click aici .

Autor:
Scris la: 26-05-2011

0 Comentarii